Eikelenboom / Nieuws / Verlichting op Orgatec

Verlichting op Orgatec

De flexibele en inspirerende werkomgeving, waarin werken en wonen steeds dichter bij elkaar komen. Dat is waar het dit jaar om draaide tijdens Orgatec in Keulen. Naast de Zero en Vibia armaturen in de stand van Montis hebben ook Luceplan en Wästberg volop in de aandacht gestaan.

Akoestische verlichting
Comfort speelt een belangrijkere rol dan ooit. Dat was dit jaar onder andere terug te zien in zachte materialen. Zo ook bij de nieuwe akoestische verlichting van Luceplan. Monica Armani presenteerde bij Design Post Keulen haar ontwerp Diade, een armatuur dat bestaat uit panelen en geïntegreerde ledverlichting dat zowel naar beneden als naar boven verlicht. De met textiel beklede panelen absorberen het geluid en zorgen voor een optimaal akoestisch comfort.

Ook de akoestische verlichting Silenzio van Luceplan stond in de belangstelling. Het met Kvadrat stof beklede paneel van dit armatuur wordt aan de binnenkant verlicht, wat de structuur van het textiel goed zichtbaar maakt. Hierdoor wordt de nadruk gelegd op het zachte karakter van dit armatuur.

Niet alleen Luceplan maar ook het Zweedse Zero heeft laten zien dat het armatuur Block een ideale oplossing is voor zowel werkverlichting als akoestisch comfort.

Wästberg bij Vitra
Dit jaar presenteerde Wästberg de complete collectie als onderdeel van de veelbesproken expositie van Vitra. In de ‘collages’ van Vitra is goed te zien dat de producten van Wästberg moeiteloos opgaan in de werkomgeving en perfect aansluiten bij het thema Creativity Works. Met name de W103 Sempé en meerdere designs van Dirk Winkel stonden in de schijnwerpers.

Nieuws | Zero 

Zero Noviteiten

3 days of design 2022

Nieuws 

Update Euroluce 2017

Impressie van de beurs

Nieuws 

Lee Broom - Park Life

Inspiratie Australië en Azië tour - Lee Broom