Eikelenboom / Nieuws / Holocene van Wästberg

Holocene van Wästberg

De collectie Holocene is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen het merk Wästberg en de ontwerpers Ilse Crawford, David Chipperfield en Jasper Morrison. Holocene vertegenwoordigt drie verlichtingsproducten van messing die zonder elektriciteit werken. De olielampen (No. 1 by Ilse Crawford en No. 2 by David Chipperfield) geven een prachtig beeld van vuur, materiaal en reflectie. De kaarshouder (No. 2 by Jasper Morrison) is vervaardigd uit een massief stuk messing.

Holoceen is het geologische tijdvak van ruim elfduizend jaar geleden tot nu. Het staat voor het tijdvak waarin de mens de aarde overneemt. Opvolgend aan het Holoceen is het Antropoceen, het tijdvak als gevolg van menselijk handelen dat veranderingen in de atmosfeer met zich meebrengt. Wanneer het Antropoceen precies is begonnen is ter discussie onder de wetenschappers. Sommigen zeggen dat het met de ingang van de industriële revolutie is begonnen.

Wästberg doet een stap terug in de geschiedenis. Door een verlichtingscollectie te ontwikkelen op basis van vuur doet het merk een eerbetoon aan het Holoceen, het tijdvak waarin het leven zonder elektriciteit uitstierf.

Lees hier het manifest van Wästberg met betrekking tot de collectie Holocene.

Nieuws 

Eikelenboom Lichtadviesplein op VT Wonen & Design beurs

Nieuws 

Lancering Hollands Licht

Design District 2018

Nieuws 

Lee Broom Show Bij Den Dom Utrecht