Eikelenboom / Nieuws / ‘Porcelain and light’

‘Porcelain and light’

Het Spaanse Santa & Cole is een gepassioneerd bedrijf met originele verlichting die aandacht en warmte uitstraalt. De Cirio collectie is een ontwerp uit 2010, maar mag wat ons betreft al tot een echte Santa & Cole klassieker benoemd worden.

De Cirio kappen worden met de hand gegoten van Sargadelos porselein in de Spaanse regio Galicië, waar het keramische vakmanschap sinds 1960 in stand wordt gehouden. Eén van de doelstellingen van ontwerper Antoni Arola en Santa & Cole was om kaarslicht te evenaren. Hiervoor hebben de Sargadelos vaklieden veel onderzoek gedaan om tot exact de gewenste dikte voor het porselein te komen. Elk gietproces vraagt om de concentratie van een ervaren keramist.

Cirio lampen zijn een combinatie van led techniek en traditioneel vakmanschap. Een warm lichtverloop aan de gepolijste buitenkant en een egale lichtreflectie aan de matte binnenkant leveren samen een prachtig effect op.

Binnen de Cirio collectie zijn er zes verschillende mogelijkheden in samenstelling (onder andere enkelvoudig, strak op een rij, in een kroonluchtervorm of cluster). Naast porselein zijn de kappen ook verkrijgbaar in wit opaalglas of gepolijst messing.

Bekijk hier de video ‘Porcelain and light’ van Santa & Cole

Nieuws | Vibia 

Vibia @ Milan Design Week 2022: Highlights

Nieuws 

Primary Ideas - Resident

Nieuwe producten Resident, Primary Ideas

Nieuws 

Nieuwe collectie Rever van Wever & Ducré

Make it your own