Eikelenboom / Nieuws / Holocene No.4

Holocene No.4

Eerder bracht het merk Wästberg een verlichtingscollectie uit op basis van vuur. Met deze collectie wilt het merk een eerbetoon doen aan het Holoceen, het geologische tijdvak waarin het leven zonder elektriciteit uitstierf. De eerste drie producten binnen deze serie bestaan uit twee olielampen en een kaarshouder, ontworpen door Ilse Crawford, David Chipperfield en Jasper Morrison. Deze bijzondere collectie is nu uitgebreid met een vierde product: een olielamp in de vorm van een minimalistische lantaarn, ontworpen door John Pawson.

Het matte oppervlak van de lantaarn geeft een luxe uitstraling. De binnenkant is gepolijst om de vlam te reflecteren en het warme lichteffect te optimaliseren. Holocene No. 4 kan worden opgehangen, gedragen, neergezet en is geschikt voor zowel binnen als buiten.

Het Holoceen staat voor het tijdvak waarin de mens de aarde overneemt, ruim elfduizend jaar geleden tot nu. Opvolgend aan het Holoceen is het Antropoceen, het tijdvak als gevolg van menselijk handelen dat veranderingen in de atmosfeer met zich meebrengt. Wanneer het Antropoceen precies is begonnen is ter discussie onder de wetenschappers. Sommigen zeggen dat het met de ingang van de industriële revolutie is begonnen.

Nieuws 

The Flower Shop by Lee Broom

Nieuws | Trend 

'Stories behind Palma'

Antoni Arola over de Palma collectie voor Vibia

Nieuws 

Update Design District 2017

Luceplan by Eikelenboom