Eikelenboom / Private residences / Woonkamer verlichting | Wever & Ducre

Woonkamer verlichting | Wever & Ducre

Wever & Ducre schreef een interessant artikel over woonkamer verlichting. Warme, sfeerverlichting is niet het enige wat belangrijk is in de woonkamer. Voldoende lees- en werkverlichting is even belangrijk en moet ook voldoende aanwezig zijn. Vooral om dat we steeds vaker vanuit huis werken en de woonkamer geregeld als thuiskantoor dient. Bovendien gaat de eetkamer vloeiend over in het woongedeelte. Het is dus het beste om verschillende lichtbronnen te gebruiken om een sfeervolle mix van directe en indirecte verlichting te creëren, aldus Wever & Ducre. Hier volgen een aantal tips van Wever&Ducre.

De perfecte basis verlichting

Basisverlichting van 100-200 lm/m² is ook in de woonkamer een absolute must. Kijk dus goed naar de grootte van de kamer, de kleur van de muren en de vloer en volg uw gevoel in welke armatuur het beste in de ruimte past. Zijn de plafonds nogal laag? Dan zijn kleine spots zoals PIRRO of SOLID een goede oplossing. 

Lichtzones

Lichtzones zijn een geweldige manier om een kamer groter en interessanter te doen lijken. Kies bijvoorbeeld een mooi gevormde leeslamp, die de ruimte rondom een zetel snel omtovert tot een gezellige leeszone. Of met een opvallende staande lamp zoals DRO van Wever & Ducre, die zowel een blikvanger als een ruimteverdeler is.

Wandverlichting als kunstwerk

Decoratieve wandverlichting zet ook vakkundig de toon in de kamer. Populaire ontwerpen zijn de opvallende armaturen zoals VENN of FINLIN, die worden gemonteerd in kleine groepen aan de wand.

Fotografie / Copyright:

  1. Salvatore Guido
  2. Salvatore Guido
  3. Marco Richter Fotography
Outdoor | Tafellampen | Wever&Ducre 

Costa 1.0 Outdoor

Wever & Ducre

Hanglampen | Wever&Ducre 

Bishop 8.0

Wever & Ducré

Plafondlampen | Wandlampen | Wever&Ducre 

Venn 1.0

Serge & Robert Cornelissen voor Wever & Ducré