Eikelenboom / Nieuws / Trend report Euroluce 2017

Trend report Euroluce 2017

Hét designspektakel in Milaan ligt weer achter ons. Graag delen we de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van verlichting en de meest opvallende interieurtrends.

Retro modern
Het gebruik van natuursteen, hout en glas is zowel bij meubels als verlichting een duidelijke trend. Producten hebben een knipoog naar de jaren zeventig. Denk aan kleuren zoals dusty pink, donker- en mintgroen, indigo, dieporanje, oker en greige (een mengsel van grijs en beige). Designklassiekers uit de jaren 50 en 60 worden opnieuw gepresenteerd in een modern jasje. Ook zien we veel ronde, afgeronde en ovale vormen. Bij de verlichting uit zich dat duidelijk in cirkelvormige armaturen met geïntegreerde led strips zoals de Compendium Circle van Luceplan of Circus van Resident.

Licht en akoestiek
Hoogwaardig textiel, gewatteerde vullingen, panelen en doordachte vormen. Akoestische verlichting breidt zich steeds verder uit.

Vrij in vorm
Designers omarmen massaal de mogelijkheden van ledverlichting, zowel in vormgeving als in techniek. Leds bieden een ongekende vrijheid voor het ontwerp. Dat zien we terug in steeds interessantere lichtobjecten, meer customizable armaturen en minimalistische, moderne kroonluchters. De ontwikkeling van led uit zich ook in de slimme besturing waarmee de lichtkleur en intensiteit is aan te passen naar wens van de gebruiker.

Portable light
Nog een opvallende trend in de verlichting: Portable Light! We zien een opkomst van armaturen die draagbaar, verplaatsbaar en oplaadbaar zijn. De Cestita Batería van Santa & Cole is hier een goed voorbeeld van.

Nieuwe producten Luceplan:

 

Nieuwe producten Vibia:

 

Nieuwe producten Wever & Ducré:


Nieuwe producten Santa & Cole:

 

Nieuwe producten Resident:

 

Nieuwe producten Zero:

Binnen anderhalve minuut op de hoogte van de nieuwste producten van Vibia:

Light without sunlight by Santa & Cole:

Meer Euroluce 2017 nieuws:

Lee Broom’s Time Machine

Update Euroluce 2017

Nieuwe producten Resident

Nieuws 

Timber in Ace & Tate pop-up store

New Release Hollands Licht

Trend 

Noviteiten Vibia 2016

Nieuws 

Timber schittert tijdens Masters of LXRY beurs

Hollands Licht