Eikelenboom / Projecten / Het uitdagende werkcafé van Beeld en Geluid

Het uitdagende werkcafé van Beeld en Geluid

Voor het werkcafé van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid realiseerde Véronique Topper een plezierige werkomgeving. Veronique ontwikkelde het concept als onderdeel van een team van Workwire* en in samenwerking met Lensen Projectinrichters.

De primaire kleuren van het gebouw aan de buitenkant zijn terug te zien in het interieur en geven het geheel een speelse sfeer. Bij binnenkomst in het werkcafé springen de Mesh hanglampen van Luceplan gelijk in het oog. Ze hangen boven een robuuste tafel die zowel uitnodigend is om aan te werken als een gesprek met elkaar te voeren.

Om de organisatie meer in beweging te krijgen en medewerkers en relaties meer in contact met elkaar te brengen zijn verschillende zones gecreëerd. Elke zone heeft een eigen creatieve twist en verlichtingskeuze. Zo is er een ‘workshop studio’, een ruimte die je uitdaagt tot creativiteit. De gele Grid hanglampen van Zero sluiten hier perfect aan op de rest van het interieur. De ‘break out lounge’ ernaast is een informele ontmoetingsplek met een huiselijke bank, fauteuils en de sfeervolle Lady Costanza vloerlamp van Luceplan. Verderop is gekozen voor de w171 alma hanglampen van Wästberg die mooi samengaan met de ronde tafels eronder.

Het ‘podium’ dient als een presentatieruimte die eventueel afgeschermd kan worden. Vergeleken met de andere zones heeft deze ruimte een iets zakelijker tintje, wat niet afdoet aan de comfortabele en informele sfeer. Hier is gekozen voor de doelgerichte Sqube On Track spotverlichting van Wever & Ducré. Van hetzelfde merk zijn de Ray hanglampen boven een hoge ontmoetingstafel geplaatst.

De medewerkers van Beeld en Geluid zijn zeer enthousiast over het werkcafé, ze gebruiken het café veelvuldig voor onderling overleg of afspraken met relaties.

*specialist in huisvestingadvies, conceptontwikkeling en de zelf ontwikkelde methodiek “Workplace Nudging”

Luceplan | Office 

Nauta Dutilh Amsterdam

Mesh suspension straalt in kantoor

Bureaulampen | Hanglampen | Hollands Licht | Office 

24

Julia Raymakers voor Hollands Licht

Office 

HNK Utrecht Centraal Station

Wever & Ducré en Zero Lighting