Eikelenboom / Projecten / De Koolputten

De Koolputten

Restaurant De Koolputten
Fotografie: Kris Dekeijser
Architect: GMF Architecten
Toegepaste producten zijn Wiro 1.8, Wiro 3.8, Wiro 6.1, Wiro 6.5, Ray Wall Mini 2.0, Ray Wall 2.0 LED, Ray Suspended 3.0 LED, Wetro 1.0, Wetro 2.0 en Wetro 3.0.

 

Manuel Gordts van GMF Architecten, verantwoordelijk voor het project om De Koolputten nieuw leven in te blazen, heeft eerst het karakter van de locatie bestudeerd. Luchtig, helder en open – deze ontwerpambities van het architectenteam kenmerken het onlangs vernieuwde pand De Koolputten met zijn hoge glazen gevels en levendig lichtspel.

Een dergelijke buitengewone omgeving vereist echter ook aandacht voor de juiste producten en materialen. De gekozen WIRO- en RAY-armaturen, in combinatie met warme materialen zoals hout en natuursteen, zorgen voor een bijzonder warm gevoel en  brengen lichtheid in de architectuur. Op de tussenverdieping danst WIRO met de dakspanten en creëert een levendige dynamiek aan het plafond  door te pendelen op verschillende hoogten.

RAY wordt als versterking gebruikt: de wandarmatuur zorgt voor een zacht, rustgevend licht en accentueert zowel de textuur van de bakstenen muren als hun karakteristieke zuilenstructuur. De B&B-kamers geven de indruk in een chique sfeer te baden en tegelijk de thuisomgeving te benaderen. In de kamers werd gebruikgemaakt van WETRO-armaturen, waarvan de handgeblazen glazen kappen een unieke, gezellige gloed tevoorschijn toveren. Voor locatiemanager Peter Serneels is aan de oevers van de magische Durme een dreamteam geslaagd in zijn opzet: licht, ruimte en omgeving in een perfecte harmonie met elkaar.

Wever&Ducre 

Match

Wever & Ducre

Hanglampen | Wever&Ducre 

Cork 1.0

Wever & Ducré

Hospitality | Vibia 

Badias Restaurant

Diez Office / Vibia