Eikelenboom / Hollands Licht / Hollands Licht Colour Concept

Hollands Licht Colour Concept

Op basis van de 13 pigmenten die o.a. Rembrandt gebruikte, heeft Raw Color speciaal voor Hollands Licht een kleurenpalet ontwikkeld dat is vertaald naar industriële coatings die op de armaturen kunnen worden toegepast.

Colour Concept

De naam ‘Hollands Licht’ verwijst naar het Hollandse licht dat in de Gouden Eeuw beroemd werd doordat het veelvuldig werd geschilderd door de Nederlandse schilders.

Om het subtiele kleurenpalet te creëren heeft Raw Color een uitgebreid kleuronderzoek ontwikkeld door alleen te werken met de beschikbare pigmenten uit die periode. De naam ‘Hollands Licht’ verwijst naar het Hollandse licht dat in de Gouden Eeuw beroemd werd doordat het veelvuldig werd geschilderd door de Nederlandse schilders.

Over Raw Color

Raw Color is opgericht door ontwerpers Christoph Brach en Daniera ter Haar. De studio werkt interdisciplinair op het gebied van grafisch ontwerp, fotografie en productontwerp. Samen met hun team werken zij in hun Eindhovense studio aan zelf geïnitieerde projecten en in opdracht voor nationale en internationale merken waaronder Adidas, Samsung, Kvadrat en de Design Acadamy Eindhoven. De materialisatie van kleur speelt een sleutelrol en kan gezien worden als de kern van studio.

Hollands Licht

Hanglampen | Hollands Licht 

Timber

Ernst Koning voor Hollands Licht

Agenda | Hollands Licht | Zero 

Light+Building 2022

2 t/m 6 oktober 2022

Hollands Licht | Vloerlampen 

Eclips (1960 - 2020)

Evert Jelle Jelles voor Hollands Licht