Eikelenboom / Nieuws / Nieuwe collecties Wästberg

Nieuwe collecties Wästberg

Wästberg presenteerde tijdens de Stockholm Furniture & Light Fair 2017 de nieuwe producten W171 Alma en W172 Bokeh. Twee armaturen met ieder een eigenzinnige vormgeving.

Het uitganspunt van W171 Alma was een sinusvormige cirkel met golven van zacht diffuus licht. Het lichtpunt lijkt te drijven en doet denken aan een druppel die in het water valt. Het satijnmatte materiaal heeft een zachte uitstraling. W171 Alma is het resultaat van een samenwerking tussen Wästberg en architecten Tham & Videgård. Deze eigenzinnige verschijning heeft de ‘Lighting of the Year’ award gewonnen tijdens de Stockholm Furniture & Light Fair.

W172 Bokeh is ontworpen door de Noorse designer Daniel Rybakken. Het armatuur bestaat uit twee contrasterende onderdelen. Het koelelement van aluminium heeft een technische uitstraling terwijl de kap bestaat uit een zachte vorm van mat, geëtst glas. Het glas doorlaat een vaag beeld van het technische element. Wanneer de lichtbron feller wordt, wordt de kenmerkende tekening van het koelelement scherper en zorgt voor een verrassende en decoratieve schaduwwerking.

Nieuws | Trend 

Trend report Euroluce 2017

Salone del Mobile Milaan

Nieuws 

The Flower Shop by Lee Broom

Nieuws 

Resident collectie 2018 preview

Uitbreiding van de Circus collectie